HP Nieskens

HP Nieskens

Gitaar

Interview met HP Nieskens

Als oprichter, manager en gitarist van Volumia! is de Heerlenaar Hans Paul (HP) Nieskens (26-10-1966) in de loop der jaren iets grijzer geworden.

HP heeft ook een ruime ervaring in diverse bandjes. Als gitarist speelde hij regelmatig met Axel in coverbandjes.
Na het afronden van z’n HBO-studie Facility Management heeft hij zich 10 jaar full-time op Volumia! gestort. Hij speelde in de band, deed het management en de boekingen en alle aanverwante activiteiten. Hij is ook altijd actief gebleven in de muziekbranche. Echter niet meer als gitarist, maar meer als organisator. Na een aantal jaren als manager van o.a. Rowwen Hèze , besluit hij in 2009 om geheel zelfstandig te worden. Als organisator van het festival www.parkcitylive.nl, als mede-eigenaar van de club www.complexmaastricht.nl en van het restaurant www.noonmaastricht.nl.
Een tijdrovende klus. Echter nooit zo tijdrovend als zijn gezin, met vrouw Simone en kinderen Sanne, Mattijs en Floris.

Check ook z’n sites en Linkedin profiel.

HP speelde tijdens Volumia! zowel live als in de studio op: Boss pedalen, PRS guitars, Koch amplifiers

Rubens gitaarbouw


 
HP:

VOLUMIA!, Worldtour
20 augustus 1992 Kampeerboederij ‘t Zinkviooltje Epen.

1992 Dolfinarium Huppertz, een studentenhuis, hartje Heerlen, tussen de junks en hamburgers. Een telefoon, een zwarte Ibanez gitaar en veel koffie. Feest zoekt band, band zoekt feest.
1993 Nieuwe audities, lachen, huilen, hard werken, ambities.
1993-1997 700 optredens verder, “mooi, mooi, mooi!!!”, veel fans, weinig geld, veel lol.
1997 platencontract, “hitsingels’, het “grote” geld, veel “nieuwe vrienden”, het succes kent opeens vele vaders, producers.
1997-2001 Werklust, crew, ziek, relaties, pers, platenmaatschappij, televisie, boek, promotors, familie, foto’s, advocaten, ego’s, tourmanagement, assistentes, cadeaus, contracten, sponsors, fanclub, website, auto’s en huizen.

VOLUMIA! Worldtour (the final)
6 april 2002 Ahoy’ Rotterdam.